Leimann: kui nälg majas, tuleb kroonlühter maha müüa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Leimann.
Jaak Leimann. Foto: Peeter Langovits

Omaaegne erastamisnõukogu juht ja majandusminister Jaak Leimann ütles riigiettevõtete müügi teemat kommenteerides, et ta ei tea, kas praegu on selleks õige aeg, aga kui perel on nälg majas, tuleb kroonlühter maha müüa.


«Kindlasti võiks erastamist jätkata, aga küsimus on selles, kas just täna seda teha tasub. Kui muidugi olukord on väga hull, siis tuleb midagi maha müüa,» selgitas Leimann oma mõtet.

«Me lõpetasime omal ajal erastamise ära, aga ega ma ei tea, kas tegime seda täpselt õigel koha peal, kas müüsime liiga palju või hoopis ebapiisavalt,» rääkis Leimann.

Pärast seda on tema sõnul olnud juttu Eesti Telekomi erastamisest, sest seal on skisofreeniline olukord, kus riik on nii osanik kui regulaator ehk siis reguleerib ennast justkui ise.

«Osta tahtjaid tollal leidus, aga riik ei soovinud müüa. Nüüd võiks müüa küll, aga hinnad on alla tulnud ja tegu oleks hädamüügiga, mis ei kõla täna hästi, homme hakatakse aga selle üle haukuma,» mõtiskles Leimann.

Leimanni sõnul on hea, et meil pole praegu tabuteemasid, mille üle arutleda ei tohiks. «Me ei tea ju ikka veel, kui sügavale kriisi langeme, sest iga järgnev prognoos on eelmisest pessimistlikum. Seetõttu ei saa praegu mingeid jäiku seisukohti võtta,» lausus ta.

Erastamine ei pea Leimanni sõnul olema ka sajaprotsendiline, vaid müüa võib teatud koguse aktsiaid. Eesti Energia puhul on räägitud näiteks börsile minekust. Riigile kuuluvate ettevõtete nimekiri tuleks tema sõnul igal juhul uuesti vaatluse alla võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles