Rada Vabaks 2: Äriplaan pole kivisse raiutud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Sass.
Ragnar Sass. Foto: Erakogu

Saatesarja «Rada vabaks!» teises osas on külas ettevõtja ja startupi-aktivist Ragnar Sass ning EASi ekspordidivisjoni valdkonnajuht Mihkel Pukk, kellega räägime sellest, mis on äriplaan ja miks seda vaja on ning kuidas teha head äriplaani.
 

Ragnari Sassi hinnangul on mõnekümneleheküljeline «klassikaline»  äriplaan, mida ta kunagi ülikoolis koostama õppis, surnud – vähemalt kasvule orienteeritud, kõrge lisandväärtusega ettevõtete jaoks. Äri mõistagi planeeritakse, kuid hoopis teises vormis, ning saates kuulemegi, kuidas täpsemalt.

Mihkel Pukk räägib, et äriplaan ei ole ka EASi jaoks mõnekümneleheline kivisseraiutud, kindlakujuline formaalsus, vaid eeskätt on oluline, et äriplaan annaks lugejale arusaama, mis äri plaanitakse, ning äriplaani koostajatele enestele kindluse selle suhtes, mida täpselt ja kuidas on plaanis rajada.

Järgmine «Rada Vabaks!»  juba nädala pärast!

Äriplaani koostamise kohta on näpunäiteid EAS veebilehel: 

http://www.eas.ee/et/alustavale-ettevotjale/aeriidee-ja-aeriplaani-koostamine/aeriplaani-koostamine/10-pohjust-miks-on-aeriplaan-vajalik

Saate taskuhäälingu saab tellida siit: http://feeds.feedburner.com/radavabaks

Saadet saab kuulata siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles