Keskpanga juht: Läti liitumisega suureneb eurotsooni väärtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti keskpanga president Ilmārs Rimšēvičs.
Läti keskpanga president Ilmārs Rimšēvičs. Foto: SCANPIX

Läti liitumine euroga tõstab eurotsooni väärtust, ütles Läti Panga president Ilmārs Rimšēvičs reedel Riias rahvusvahelisel konverentsil.

Keskpanga juhi sõnul on eurotsooniga ühinemise majanduslikud ja poliitilised kasud hästi teada, Läti võimalikust panusest eurotsooni on aga räägitud märksa vähem.

«Nimelt, kas meie väike riik suudab lisada mingit väärtust Euroopa ühisesse hüvesse, kui ta eurotsooni riikidega ühe laua taga istub. Minu arvates on ka meil midagi öelda,» rääkis Rimšēvičs konverentsil «Kogemused euroga ja ettevalmistused selleks».

Läti Panga juht on seisukohal, et eurotsooniga liitumine tähendab tihedamat lõimumist ühiste majanduslike ja poliitiliste väärtuste järgi ning üksteisemõistmisel põhineva Euroopaga.

«See võib kõlada pisut paradoksaalselt, aga kui Lätist saab eurotsooni liige, võib meie võimalik panus seisneda muuhulgas õppetunnis meie riigi hiljutisest majanduskriisist - selliste kriiside põhjustest, nende vältimisest ning nendega toimetuleku erinevatest teedest.»

«Me teame, et meie retseptid ei saa olla universaalsed, aga mõnda meie kogemuste ja lähenemise aspekti tasub ehk kaaluda ka mõnes teises samasuguste probleemidega silmitsi seisvas riigis,» avaldas Rimšēvičs veendumust.

Tema sõnul on Lätil jagada ka kogemusi vastutustundliku eelarvepoliitika teostamise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles