Elektrilevi: Eesti Energia kasumist me võrku hooldada ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.
OÜ Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere kirjutab firma blogis, et Elektrilevi ei või võrku investeerimiseks saada vahendeid Eesti Energia kasumist.

Võrguettevõtjana peab Elektrilevi olema Mere sõnul organisatsiooniliselt sõltumatu võrguteenusega mitteseotud tegevusest. Seetõttu on Elektrilevi ka eraldi äriühing, mitte üks Eesti Energia AS osakond. Samuti pole Mere sõnul lubatud ristsubsideerimine võrguteenuse ja muude kontserni tegevusalade, näiteks elektrimüügi vahel.

«Raha niisama kinkida üks äriühing teisele Eesti õigusruumis ei saa – vahendeid saab lisada kas omakapitali laiendamise või laenu abil, kuid mõlemal juhul tähendab see Elektrilevile kohustuste kasvu ja ei vähendaks tänase regulatsiooni juures võrgutasu,» selgitas Mere.

See tähendab Mere sõnul kokkuvõtvalt seda, et võrguteenust saame parandada vaid võrgutasu või laenu arvelt ja viimane lükkab kohustused tulevikku.

«Kuna Eestis reguleerib ettevõtlust kindel õigusruum, ei saa Sandor Liive tuua Elektrilevile hõlma all raha – «võtke, pange võrku». Küll aga ei ole Eesti Energia kunagi Elektrilevist ega tema eelkäijast kasumit välja võtnud, vaid kõik on ettevõttesse tagasi investeeritud,» rääkis Mere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles