13ndat palka naljalt ametiasutustest ei leia

Kristina Traks
, juhtimine.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksmine.
Maksmine. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Meil kaotati nn kolmeteistkümnes palk juba viis aastat tagasi,» kõlab tüüpiline vastus, kui küsida riigiametitest, kas nemad maksavad oma töötajatele 13. kuupalka,nagu kavatseb tegema hakata Tallinna linnavalitsus.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder ütles, et linnavalitsuse palgasüsteemi korrastati 2008. aastal ja alates 2009. aastast kadus nn 13. kuupalk. «Inimeste põhipalk suurenes ning samas üldine töötasu summa jäi samaks,» ütles Mölder. Ta lisas, et taolised hüvitised, nagu plaanib Tallinna linnavalitsus oma töötajatele hakata pakkuma, on üsna tavalised kõikjal maailmas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist öeldi, et neil pole töötajatele kunagi kolmeteistkümnendat kuupalka makstud. Põllumajandusministeeriumis maksti puhkusetoetust, mida võib ka tinglikult nimetada kolmeteistkümnendaks palgaks viimati 2008. aastal ja pärast seda ei ole enam makstud.

Eesti Pangas ei ole 13. kuupalka, kuid panga töötajad saavad kord aastas puhkusele minekul puhkusetoetust, mis moodustab 60 protsenti keskmisest töötasust.  Panga presidendile puhkusetoetust ei maksta.

Tallinna linnavalitsus tahab hakata linnavolikogu esimehele ja aseesimehele, samuti linnavalitsuse liikmetele maksma 13. kuupalka, mida nimetatakse määruse eelnõus hüvitiseks töövõime ja tervise taastamiseks. Sama võimalus taastatakse kõigile linnaametite teenistujatele.

Samuti hakatakse linnajuhtidele maksma isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise eest hüvitist 600 eurot kuus või võimaldatakse kasutada ametiautot. Mobiiltelefoni ametialane kasutamine on neile limiidivaba.

Tallinna selle aasta eelarves nähti ette linna ametiasutuste palgavahendite kasvuks 4,3 protsenti. Eelnõu seletuskirjas märgitakse, et ehkki palgaastmete jaotust vähesel määral korrigeeritakse, jäävad teenistujate põhipalgad 2009. aasta tasemele. Linnaametnikele puhkusetoetuse maksmine lõpetati 2010. aastal seoses majanduslangusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles