Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Prisma: Eestis toodetud salaami üldjuhul hobuseliha ei sisalda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Salaami vorstid.
Salaami vorstid. Foto: AFP / Scanpix

Jaekett Prisma teatas, et Eestis toodetud salaamid enamasti hobuseliha ei sisalda, kuid traditsioonilises salaamis peaks tõesti hobuseliha sees olema.

Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas soovitas pöörduda küsimusega lihatootjate poole, kes kindlasti oskavad antud teemal täiendavaid kommentaare anda. «Eestis toodetud salaamid seda (hobuseliha – toim) reeglina ei sisalda,» sõnas Lainas.

Oskari Lihatoodete tootmisjuht Rein Visk ütles, et nende firmas toodetud salaami vorstid hobuseliha ei sisalda. «Meil on sealiha salaamid ja üks keedusalaami koosneb veiselihast ja seapekist. See hobuselihateema on üle pingutatud minu arvates,» sõnas ta.

«Need kaks hobust, kes Eestis maha lüüakse, need tõenäoliselt viiakse ka kuskile loomsete jäätme ümberkäitlemise vabrikusse. Ma ei ole kohanud, et Eestis keegi hobuselihast tooteid valmistaks ja need oleksid kuskil kaubanduses müügil. Välismaalt võib-olla keegi kuskilt toob, aga minu teada mitte,» lisas Visk.

Rakvere Lihakombinaat ütles, et ei kasuta ega ole kunagi kasutanud oma toodetes hobuseliha. «Kahjuks ei oska me kommenteerida teiste lihatööstuste toodangut ega tegevust,» sõnas Rakvere Lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõoke.

Märksõnad

Tagasi üles