Salva kahjuhüvitised kasvasid jaanuaris 40 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva Kindlustuse automaat.
Salva Kindlustuse automaat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Jaanuaris hüvitas Salva Kindlustus klientidele üle 1 miljoni euro kahjusid, mida on 40 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Enim kasvasid jaanuaris vara- ja liikluskindlustuse kahjud.

Salva Kindlustuse poolt jaanuaris välja makstud kahjudes moodustasid kolmandiku liikluskindlustuse hüvitised pea 355 000 euroga. Hüvitiste maht oli Algor Orava sõnul viiendiku võrra  suurem kui eelmise aasta jaanuaris. «Selle aasta jaanuaris on teeolud võrreldes eelmise aastaga olnud pigem head ning ei ole kaasa toonud palju suuri õnnetusi. Samas on aga ka autoga liiklejaid seetõttu rohkem ning väiksemate juhtumite arv suurem,»ütles Algor Orav. Kaskokindlustuse kahjud ulatusid jaanuaris 185 000 euroni, mis on varasemate aastate tasemel.

Suure osakaalu jaanuaris välja makstud kahjudest moodustasid varakindlustuse kahjud 390 000 euroga, mida on ligi 60 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal ajal.  ärsu tõusu põhjuseks on Orava sõnul õned suuremad tulega seotud kahjud.

«Tavapäraselt ongi suurimad varakahjud talveperioodil seotud tulekahjudega, mis toovad tihti kaasa ka väga suured taastamiskulud. Selliste õnnetuste ärahoidmiseks ja riskide maandamiseks saavad inimesed ise palju ära teha - näiteks puhastada regulaarselt küttekolded ja korstnad, vaadata üle elektrisüsteemi ohutus, paigaldada nõuetele vastavalt suitsuandurid.»

Salva poolt jaanuaris hüvitatud reisikindlustuse kahjud jäid 79 000 euro tasemele, mida on veidi vähem kui eelmise aasta jaanuarikuus. Algor Orava hinnangul moodustasid aasta algusele omaselt suure osakaalu suusapuhkustel toimunud õnnetusjuhtumid ning päikesereisidel ette tulnud väiksemad tervisehädad.

Salva Kindlustus kogus jaanuaris ligi 1,3 miljonit eurot kindlustusmakseid, mida on sama palju kui eelmisel aastal samal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles