Suhtlusvõrgustik Twoo pommitab kasutajate kontakte e-kirjadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tutvumisvõrgustik Twoo pommitab kõiki registreerunud kasutaja kontakte kutsetega.
Tutvumisvõrgustik Twoo pommitab kõiki registreerunud kasutaja kontakte kutsetega. Foto: Twoo.com

Ka eestlaste postkastidesse on jõudnud rämpskirjahõngulised e-kirjad, milles kutsutakse mõne tuttava nimel liituma salapärase portaaliga Twoo.

Lähemal vaatlusel selgub, et tegemist on 2011. aasta maikuus tegevust alustanud tutvumisvõrgustikuga, mida kasutas 2012. aasta novembris juba 9,6 miljonit unikaalset kasutajat kuus ning mis on saadaval 37 keeles, sh eesti keeles.

Ka eestlased on hakanud seda suhtlusvõrgustikku kasutama – see väljendub eelkõige e-kirjades, mis iga päev eestlaste postkastidesse jõuavad. Nimelt kutsub Twoo registreerimisel importima võrgustikku nii Facebooki kui ka e-maili kontakte ja asub seejärel neid aadresse kutsetega pommitama.

Võrgustikku kasutajat tehes pakub portaal võimalust ühendada see kõikvõimalike teiste võrgustikega ning pakub välja suure hulga kontakte, kellele kutseid saata. Kõik need kontaktid on kohe alguses valitud ning link, mis kõik valikud ära võtab, peidab end väikses ja hallis kirjas kusagil nurgas.

Twoo saadetavatest soovimatutest kirjadest on kirjutatud ka erinevates tehnoloogiaportaalides, kus Twoo on alati kinnitanud, et kutsed saadetakse välja vaid kasutaja loal.

Portaali rubriigis «Korduma kippuvad küsimused» vastatakse aga just küsimustele «Ma saan soovimatuid kutseid Twooga liituda» ja «Twoo saadab mu e-posti kontaktidele ilma minu loata kirju».

Twoo kirjutab seal, et portaal saadab kutseid välja ainult sõprade palvel ning kui kasutaja ei taha kutseid saada, siis saab ta need blokeerida vajutades saadud kutses leiduvale «unsubscribe» lingile, mis blokeerib selle e-posti aadressi kõigi Twoo kutsete ja kirjade jaoks.

Ilma kasutaja loata kirjade saatmise kohta väidab portaal, et nad pakuvad registreerumisel ja hiljem kasutajatele võimalust importida oma kontaktid teistest platvormidest, et teha sõprade kutsumine lihtsamaks, kuid kasutajale jääb alati valik, kas need inimesed võrgustikku kutsuda või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles