Päevatoimetaja:
Sander Silm

Soomlased imestavad müügile tulnud praetud hakkliha üle

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Hakkliha ollakse harjunud praadima ikka ise.
Hakkliha ollakse harjunud praadima ikka ise. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Sellest aastast ilmus Soome poodidesse kummaline toode – maitsestatud ja praetud hakkliha, mille lihasisaldus on 95 protsenti.

Tegemist on lihatootja Wursti uudistootega, mida soovitatakse kasutada näiteks küpsetistes ja suppides, kirjutab Uusi Suomi.

Valmis praetud hakkliha tekitab tarbijates segadust. Wursti tegevjuht Jari Saarela selgitas, et osa tarbijaid tahab teha kogu roa algusest lõpuni ise. Samas tekib olukordi, kus on vaja, et söök saaks valmis kiiresti. Mõlemal juhul on vaja tarbijate vajadused rahuldada.

Firma üritas kümme aastat tagasi prae hakkliha turustada, kuid sellel ei olnud menu.

Uue toote näol on tegemist sealiha hakklihaga, mille lihasisaldus on 95 protsenti. Ülejäänud viis protsenti moodustavad vürtsid ja peaasjalikult sool. 

Märksõnad

Tagasi üles