Lugeja küsib: miks arvestab Elisa mobiilse interneti mahtu 30 päeva kaupa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Mint netipulga lepingut peatada tahtunud klient on nördinud, et talle kohe vastu ei tuldud.
Elisa Mint netipulga lepingut peatada tahtunud klient on nördinud, et talle kohe vastu ei tuldud. Foto: Laura Oks

Toimetusele kirjutas lugeja, kes heitis Elisale ette mobiilse interneti mahu arvestamist mitte tavapärase kalendrikuu, vaid 30 päeva põhiselt.

«See tähendab seda, et isegi kui kasutad nt jaanuaris 40GB ning veebruaris üle 12GB piiratakse su internet ära (allalaadimine 200kbit/s) - mis ei ole inimlik, isegi Postimehe avamisega on probleeme,» kirjutas Henry.

Vastab Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski:

«Mõistliku kasutuse jälgimisel kasutab Elisa tõepoolest liuguvat 30 päeva arvestusmetoodikat, mis on kirjas ka kodulehel ja interneti kasutamise tingimustes.

Seesuguse metoodika eeliseks on see, et klient saab ise oma kasutust korrigeerides piirangus olemise aega mõjutada. Lisaks sellele võidab liuguvast metoodikast ka võrk, mille pärast ongi üldse mõistliku kasutamise arvestuspõhimõte ellu kutsutud. Kui kasutaksime kalendrikuupõhist piiramist, vabaneksid kõik piiratud kliendid piirangust kalendrikuu vahetudes – seega kasvaksid võrgukoormused alati ühel ja samal ajal – kuu alguses.

Elisa püüab koormuseid võimalikult palju optimeerida, selleks et piiratav kaks protsenti kliendibaasist annaks efekti võimalikult hästi ülejäänud 98 protsendile. Lisaks on kliendil võimalik oma kasutust drastiliselt korrigeerides ise piiramise perioodi mõjutada. Kalendrikuupõhise metoodika puhul ei oleks vahet, kui palju kasutust korrigeerid – kui saad viiendaks kuupäevaks mahu täis, tuleb ikka 25 päeva oodata.

Elisa pakub oma klientidele ka andmemahu piiranguta paketti, mis on mõeldud just seesugustele kasutajatele, kel on tarvis liigutada suuri andmemahtusid üle mobiilse interneti. Lisaks sellele on andmemahu piirang 50GB Eesti operaatoritest kõige suurem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles