BSA: piirangud domeenide registreerimisel vähendaks küberkuritegevust

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku visioon küberrünnakust
Kunstniku visioon küberrünnakust Foto: SCANPIX

Business Software Alliance`i (BSA) esindaja vandeadvokaat Kaido Uduste hinnangul aitaksid domeenide registreerimise piirangud kaasa küberturvalisusele.

Uduste viitas võrgu turvalisuse tagamisega ettevõtte Fortineit koostatud 2013. aasta küberkuritegevust iseloomustavale raportile, mis soovitab vastusammuna küberkuritegelike organisatsioonide muutumisele hästiorganiseeritud ja edukateks üksusteks piirata domeenide registreerimist.

«Fortineti raport toob ühe võimaliku vahendina pahavara leviku takistamiseks välja domeenide registreerimise kontrolli tõhustamise. Näiteks Hiinas on astutud samme paberipõhise registreerimise suunas, et omada paremat kontrolli selle üle, kes domeene registreerivad,» ütles Uduste.

BSA hinnangul mängivad domeenid olulist rolli küberkuritegevuse ahelas, kuna kriminaalid kasutavad neid lehekülgi rünnakute tulemusel saadud andmete ja pahavara hoiustamiseks ning uute rünnakute läbiviimiseks.

Juba tegutsevate anonüümsete domeenide sulgemine on aga keeruline, kuna sageli juhatab pahavara jälitamine seaduslike serveriteni, mida on nende haldajate teadmata kompromiteeritud. «Iga mahavõetud kuritahtliku domeeni asemel luuakse täna piltlikult sama ajaga kaks uut. Selle vastu tuleb võidelda,» selgitas Uduste probleemi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles