Miljonid eurod ootavad väikefirmadesse paigutamist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulu eripensionäri kohta on ebaproportsionaalselt suur.
Kulu eripensionäri kohta on ebaproportsionaalselt suur. Foto: SCANPIX

Kui väike või keskmise suurusega ettevõte soovib laienemiseks lisakapitali ning tema äriplaan on investoritele piisavalt atraktiivne, avaneb selle aasta teises kvartalis võimalus raha küsida uuelt loodavalt Euroopa Investeerimisfondi allfondilt.

«Euroopa Investeerimisfond kinnitas otsuse investeerida BPM Capitali juhitavasse BPM Mezzanine fondi 30 miljonit eurot, kuid selleks peame kaasama veel täiendavaid vahendeid investoritelt,» rääkis BPM Capitali juhtivpartner Kalmer Kikas, kirjutab Äripäev.

Ta märkis, et praegu fond veel ei tegutse ning ettevõttesse plaanitakse investeerima hakata mitte varem kui selle aasta teises kvartalis, tõenäoliselt kolmandas kvartalis.

«Ees ootab fondi juriidiline asutamine ja läbirääkimised täiendavate investoritega, enne kui fond reaalsuseks võib saada,» rääkis Kikas. Tema sõnul plaanib BPM Capital investeerida ettevõtetesse, millel on ennast tõestanud tegevusmudel, kogemustega juhtkond ja ka kasvuväljavaated kuni viieaastasel perioodil.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles