Fortum sai kõige rohkem taastuvenergia toetust

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Eesti juhatuse liige Margo Külaots ettevõtte Pärnu elektrijaama avamisel.
Fortum Eesti juhatuse liige Margo Külaots ettevõtte Pärnu elektrijaama avamisel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Jaanuaris olid suurimad taastuvenergia toetuse saajad Fortumi soojuselektrijaamad, 4 Energia tuulepargid ja Kristjan Rahu Tallinna Elekrtijaam.

Soome Fortumi elektrijaamade taastuvenergia ja tõhusa koostootmise toetus oli jaanuaris kokku 1,55 miljonit eurot. Tõhusa koostootmise toetust saab firma küttes turvast, taastuvenergia toetust aga hakkpuiduga soojuselektrijaamu küttes.

Fortumile kuuluvad Eestis Pärnu ja Tartu soojuselektrijaamad. Viimast majandav Anne Soojus sai toetusi 816 000 eurot ja Pärnu soojuselektrijaam 736 000 eurot. Anne Soojusest pisut alla poole kuulub Janek Veeberile. Enamusosalus on Fortumi käes.

4 Energia tuulepargid said kokku jaanuaris taastuvenergia toetust 991 000 eurot. Ettevõttele kuulub Eestis kaheksa tuuleparki, suurima toetuse sai neist oli jaanuaris Aseriaru tuulepark – 301 000 eurot.

Kristjan Rahu Tallinna Elektrijaam sai jaanuaris taastuvenergia toetust 834 000 eurot. Seda on pisut vähem kui mullu samal perioodil.

Eesti Energia Aulepa tuulepark sai jaanuaris rohelise elektri toetust 278 000 eurot. Graanul Investi hakkpuiduelektrijaam Helme Energia 205 000 eurot.

Tõhusa koostootmise toetust sai ka Sillamäe soojuselektrijaam, millest pool kuulub Tiit Vähi suurosalusega Valga Group. Sillamäe jaama toetus oli 131 000 eurot.

Taastuvenergia ja tõhusa koostootmise toetusi maksab Elering, mis omakorda kogub selleks raha elektritarbijailt taastuvenergia tasuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles