Prisma tahaks laieneda Piritale ja Põhja-Tallinna

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma hüpermarket.
Prisma hüpermarket. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Prisma tegevdirektori Janne Lihavaineni sõnul näevad nad perspektiivi rajada  Tallinnasse mitmesse piirkonda uusi hüpermarketeid, kuid seni on takistuseks olnud sobivate kruntide puudumine.

«Tallinnas võiks laieneda ida suunas Pirita poole, aga ka Põhja-Tallinnasse, kus meil ei ole ühtegi poodi,» rääkis Prisma tegevdirektori Janne Lihavainen. Ta lisas, et arvestades liiklust ja elanike arvu oleks mõtteks rajada üks pood ka Pärnu maantee äärde, piirkonda  «Viru ringist kuni Laagrini».

Samas tunnistas poeketi juht, et ennekõike seisab laienemine sobivate kruntide puudumise taga. «Sobivaid krunte pole kerge leida ja kui on, siis on nende hind ebamõistlik,» tunnistas ta. Mitmete pakutud kruntide puhul tuleks teha järeleandmisi parkimiskohtade osas, kuid see ei ole Lihavaineni sõnul otstarbekas. «Siis tekiks meil olukord, nagu on mõnel konkurendile, et on küll supermarket, aga selle ees vaid mõned parkimiskohad,» mainis ta.

Lihavainen vihjas, et Prismal poleks midagi selle vastu, kui uus pood tuleks Järve Selveri lähedusse.«Me ei karda konkurentsi,» kinnitas ta.  Kuigi Prisma pressiesindaja Kadri Lainas kinnitas, et ka tänavu avatakse uus pood, ei soostunud ta selle asukohta avalikustama, enne kui kõik lepingud on sõlmitud.

Kuigi mitmed Eestis tegutsevad poeketid on asunud tegema n-ö väikseid kodupoode, siis Prisma seda teed esialgu ei lähe. «Maailmas on hüpermarketid hinnaliidrid, aga Eestis püüavad supermarketid, nagu Maxima või Säästumarket võistelda hinnaga, aga ühel hetkel see muutus tuleb,» rääkis Lainas. Ta kinnitas, et poepidaja jaoks on hüpermarketi pidamine siiski märksa efektiivsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles