Kaitseministeerium hakkab ettevõtetele raha jagama

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased Tapal. Foto on illustratiivne.
Kaitseväelased Tapal. Foto on illustratiivne. Foto: Andres Haabu

Kaitseministeerium hakkab lähitulevikus jagama toetusraha Eesti ettevõtetele, mis arendavad või toodavad kaitsetööstuses kasutatavaid tooteid.

Täpset toetuse summat ei soovinud täna toimunud pressikonverentsil kaitseminister Urmas Reinsalu avaldada, ent ministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe sõnul on tegemist kuuekohalise numbriga.

Toetust makstakse konkursi alusel ehk parima kvaliteedi ning eelkõige paremini kaitsevaldkonnas kasutatav idee selle saab. Kokku finantseeritakse projektist kuni 45 protsenti. Ülejäänud jääb ettevõtte enda kanda.

Pärnamäe sõnul on tegemist vaid kuuekohalise numbriga toetusega, kuna vel puudub täpne ülevaade, mis efekti toetus tekitab. Liigutakse tasakesti edasi, märkis asekantsler.

Praegu toodavad Eesti firmad näiteks sõduri isiklikku varustust nagu seljakotte, rakmeid ja saapaid. Kaitseministri sõnul on toetuse mõte tootevalikut laiendada, et ettevõtted arendaksid välja ka muid asju, mida Eesti sõdur kasutada saaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles