IRL: abivajajate arvel teenijad tunnevad ennast turvaliselt

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapilt.
Linnapilt. Foto: Peeter Langovits

Tallina linnavolikogu liikme Urmas Mardi (IRL) sõnul on lubamatu, et Tallinnalt munitsipaalkorterid saanud inimesed kasutavad neid raha teenimiseks.

Ajal, mil tuhanded inimesed ootavad Tallinnalt munitsipaaleluruume, üürivad mitmed linnalt korteri saanud inimesed seda edasi. Taoline olukord näitab voliniku sõnul, et linnal kas puudub piisav järelevalve, kes ja mis tingimustel saavad munitsipaalkortereid või antakse kortereid teadlikult inimestele, kes tegelikult neid ei vaja.

«Muidugi on väga hea, et linnal on võimalus abistada eluruumidega neid, kellel seda tõesti vaja, kuid selliste rikkumiste saamine avalikuks saladuseks näitab, et linnal on tagumine aeg midagi ette võtta,» sõnas Mardi.

«Täna tunneb inimene, kes linna poolt tagatud korterit edasi üürib, ennast üsna turvalisena - halvim, mis vahelejäämisel ootab, on korterist ilmajäämine. Miks mitte määrata inimestele, kelle tegevuse tõttu mõni teine munitsipaalkorteri vajaja sellest ilma jääb, näiteks leppetrahv,» pakkus ta.

Lasnamäel Raadikul asuvates majades antakse munitsipaalkortereid üürile linnale vajalikele töötajatele või noortele peredele ning lepingud sõlmitakse viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles