Jaanuaris tehti viiendiku võrra enam kinnisvaratehinguid

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mihkel Maripuu

Maa-ameti andmetel toimus jaanuaris üle Eesti 2794 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on mulluse detsembriga võrreldes 4,5 protsenti vähem, ent aastavõrdluses 21,5 protsenti enam.

Tehingute rahalise kogumahu arvestuses oli jaanuar viimase 12 kuu lõikes pigem vaikne kuu, teats Uus Maa. Kinnisvara müüdi kogusummas 128,5 miljonit eurot, mis on detsembrist 35,6 protsenti vähem. 2012. aasta jaanuariga võrreldes kerkis rahaline maht siiski 9,5 protsenti.

Korterite ruutmeetrihinnad tõusid vaadeldavatest linnadest Tartus, Narvas, Jõhvis, Kuressaares ja Viljandis ning langesid Pärnus, Kohtla-Järvel, Rakveres ja Haapsalus. Tallinnas püsis keskmine hind samal tasemel.

Maa-ameti andmeil toimus jaanuaris pealinnas kokku 735 kinnisvara ostu-müügitehingut kogusummas 68,5 miljonit eurot. Detsembriga võrreldes kerkis tehinguaktiivsus protsendi võrra, samas kui rahaline kogumaht langes 33,6 protsenti. Aastaga on tehingute hulk tõusnud aga 7,5 protsenti.

Kortereid müüdi jaanuaris 534 (detsembris 504), mille ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 1013 eurot. Kui kuuga hinnatase ei muutunud, siis aastaga kerkis see 10,5 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles