Valitsus kinnitas uued töötuskindlustusmakse määrad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus otsustas töötukassa nõukogu ettepanekul muuta alates selle aasta 1. juunist töötuskindlustusmakse määrasid, mille kohaselt kindlustatu tasub kaks protsenti ja tööandja ühe protsendi palgast.


Uute maksemäärade kinnitamisel prognoosib töötukassa rahandusministeeriumi põhistsenaariumi tingimustes käesolevaks aastaks töötuskindlustusmaksete laekumist 1,575 miljardit krooni. Riskistsenaariumi tingimustes prognoositakse töötuskindlustusmaksete laekumist 1,502 miljardit krooni.

Rahandusministeeriumi kevadise makroprognoosi kohaselt ulatuvad töötukassa kulud sel aastal hinnanguliselt 3,4 miljardi kroonini, mis tähendab, et töötukassal tuleb katta kulutustest 2,4 miljardit krooni reservidesse kogunenud vahenditest.

Ka tegi valitsus sotsiaalministrile ülesandeks tuua järgmisel nädalal valitsusse seadusemuudatuse eelnõud, millega tagatakse töötukassa vabade vahendite jääk aasta lõpuks vähemalt 1,9 miljardit krooni.

Peaminister Andrus Ansip märkis valitsuse pressikonverentsil, et 3-protsendisest maksumäärast ei piisa selleks, et töötukassa oleks jätkusuutlik. Ta sõnas, et kärpida on vaja hüvitiste ulatust ja valitsus hakkab sellega tegelema järgmisel nädalal. «Ma loodan väga, et tööandjad ja töövõtjad käituvad vastutustundlikult ja lepivad kokku hüvitiste paketis, mis mahub 3-protsendilise maksemäära sisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles