See on vist kõige lihtsam hernesupp maailmas. Värsketest (sügavkülmutatud) hernestest saab kiire ja maitsva supi, mis valmib 10 minutiga. Kõrvale võib röstida mõned krõbedad saiaviilud ning suppi kaunistada maitserohelisega.
• 400 g külmutatud rohelisi herneid
• 1,5 köögiviljapuljongi kuubikut
• Aja potis 2–3 kruusitäit vett keema. Vala keeva vee sisse külmutatud herned ja köögiviljapuljongi kuubikud. Lase hernestel 10 minutit podiseda. Samal ajal võta paar saiaviilu ning rösti need röstris krõbedaks. Lõika röstsaiad ribadeks. Neid saad hiljem supi sisse kasta. Kui herned on pehmeks keenud, võta pott tulelt ning püreesta see mõnusalt kreemjaks.
Võrratult maitsev argiroog, mis sobib eriti hästi külma talveõhtusse. Liha asemel on siin kasutatud valgurikkaid ube. Valmistamine ei nõua palju vaeva ning tulemus on toitev ja mõnus. Pean mainima, et selles toidus on äärmiselt oluline loorber.
• 400 g konserveeritud ube
• näpuotsaga jahvatatud musta pipart
• paar tl köögiviljapuljongi pulbrit
• 1 tl šašlõki- või hakklihamaitseainet
• soovi korral paar spl kaerakoort
• Aseta pott või pann tulele. Lisa õli ning tükeldatud sibul ja porgand. Kuumuta aeg-ajalt segades paar minutit. Lisa tükeldatud küüslauguküüned ja riis. Kuumuta pool minutit ning lisa nii palju vett, et riis oleks kaetud ja jääks paar sentimeetrit ülegi. Lisa kõik maitseained ja kurnatud oad. Keeda tasasel tulel kaane all aeg-ajalt segades, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa tomatipasta, sega ning keeda, kuni riis on valmis. Serveeri koos maitserohelisega. Kõrvale sobib haugata rukkileiba.