Astmeline tulumaks oli osa Padari valimiskampaaniast?

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside valimisreklaam eelmiste europarlamendi valimiste eel.
Sotside valimisreklaam eelmiste europarlamendi valimiste eel. Foto: Peeter Langovits

Pole välistatud, et Ivari Padar esitas valitsusele tulumaksu tõusu ja eriti astmelise tulumaksu sisseviimise soovituse osana valimiskampaaniast.


«Padar ju tunneb oma koalitsioonipartnereid, seepärast panebki imestama, miks ta sellise maksukavaga valitsusse tuli,» kommenteeris valitsuse eelarvekõnelusi sotsiaalminister Hanno Pevkur. «Võib-olla see on osa tema valimiskampaaniast, võib-olla midagi muud. Ega suurt sellest nimekirjast võtta ei olnud.»

Padar kandideerib sotside esinumbrina europarlamenti. Valimised on juuni algul. Valitsuspartnerid püüdsid Padarit nurka suruda, soovides, et rahandusminister esitaks eelarve kärpeettepanekud valitsusele ehk võtaks kogu vastutuse endale.

E24 avaldas eile pärastlõunal rahandusministeeriumi ettevalmistatud üksikasjaliku kriisiplaani, millega soovib riik tõsta makse ja kärpida veelgi kulusid.

Jõulisemad ettepanekud kriisiplaanis on üksikisikutulumaksu tõus 21-lt 26-le ja maamaksu tõus, samuti astmelise tulumaksu sisseseadmine. Viimane oleks 30 protsenti tuludele, mis on üle 40 000 krooni kuus.

Rahandusministeeriumi ametnikud pole dokumenti seni sisuliselt kommenteerinud.

Nii IRL kui ka Reformierakond on seni välistanud tulumaksu tõusu ja astmelise tulumaksu sisseviimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles