«Hilinesin tööle, sest sõitsin kogemata eelmise tööandja juurde»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilinemine.
Hilinemine. Foto: SCANPIX

CareerBuilder uuris, miks inimesed tööle hilinevad ja kui tihti seda juhtub. Selgub, et iga neljas töötaja hilineb vähemalt korra kuus ja 16 protsendil inimestest tuleb hilinemist ette korra nädalas või tiheminigi.

2600 personalijuhi ja 3900 töötaja küsitlemisest selgus, et kolmandiku hilinemiste põhjus peitus liiklusummikutes. Veel olid levinumad põhjused sisse magamine, laste kooli või lasteaeda viimine, halb ilm ning ühistranspordi hilinemine.

Oli ka vähem traditsioonilisi põhjendusi hiljaks jäämisele. Näiteks:

·        Töötaja rahakott kukkus mündi abil avanevasse ajalehekasti ja rahakotti ei saanud sealt kätte, kuna kõik mündid olid rahakotis.

·        Töötaja lahkus kogemata kodust oma korterinaabri tüdruksõbra kingadega ning pidi minema tagasi, et kingad ära vahetada

·        Kuri abikaasa oli töötaja autovõtmed klaasi veega sügavkülma pannud ja need olid külmunud.

·        Kodust lahkumine viibis, kuna töötajal oli vaja katta oma maja eest olev tsemendist part vihmakattega, sest ilmateade lubas vihma

·        Töötaja auto ei käivitunud, sest alkomeeter näitas, et hingeõhus on alkoholi

·        Töötaja üritas endal enne tööd juukseid lõigata, kuid käärid purunesid ja nii ta ootas, kuni juuksurisalong avatakse, et saaks soengu korda teha

·        Karu ründas töötaja autot

·        Töötaja sõitis kogemata eelmise tööandja juurde

Kui väike ja harvaesinev hilinemine on andeksantav, siis regulaarne hiljem tööle tulemine võib olla märk suurematest probleemidest. Enam kui kolmandik personalijuhtidest tunnistas, et nad on vallandanud inimesi hilinemise pärast.

Kui tööle hilinemine on sinu ettevõttes probleem, siis kui vähegi võimalik kaalu võimalust pakkuda töötajatele paindlikku tööaega, mille kohaselt nad saavad ise otsustada, millal nad töötavad. See vähendab kindlasti hilinemist ja mõjub töötajate moraalile ning produktiivsusele positiivselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles