Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Sosaar ja Riimets asutasid uue kindlustusmaakleri

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
M-kindlustuse veebileht.
M-kindlustuse veebileht. Foto: BCP Kindlustusmaakler

AS SMS Laen omanikud Aaro Sosaar ja Aivar Riimets üritavad järgmisi suuri tegusid teha kindlustusturul, lootes mõne aastaga kasvatada äsja asutatud kindlustusmaaklerifirma ülebaltiliseks ettevõtteks.


Riimetsa kinnitusel hakkab maakler vahendama kõiki olulisemaid kindlustusteenuseid, kuid tema hinnangul suudab nende asutatud M-kindlustus teha seda teistest maakleritest soodsamalt ja mugavamalt.

Kui edukatel aegadel võtsid inimesed sageli vastu esimese ettejuhtuva, näiteks liisingauto või eluasemelaenuga kaasa pakutava kindlustuspakkumise, siis praegu vaatavad paljud pered ettevõtjate sõnul oma eelarvet kriitiliselt üle. «Hinnad võivad olla väga erinevad, sama teenuse hind võib erineda 50 või isegi 80 protsenti,» märkis Riimets. «Inimene ei oska sageli pakkumiste vahel vahet teha.» Tema kinnitusel saab klient maaklerfirma kodulehelt viie minutiga võrdlevad pakkumised kõigilt kindlustusseltsidelt.

Praegu vaid Eestis tegutsev M-kindlustus annab tööd paarikümnele inimesele.

Kindlustusmaakler erineb kindlustusagendist oma leivaisa poolest - kui kindlustusagent esindab konkreetse kindlustusseltsi huve, siis kindlustusmaakler on seltsidest sõltumatu ning tema ülesanne on leida kliendile konkureerivate hulgast sobivaim pakkumine.

Finantsinspektsiooni andmeil tegutseb Eestis üle veerandsaja erineva kindlustusmaakleri.

Märksõnad

Tagasi üles