Ansip: usun, et meie positsioon ELi eelarveläbirääkimistel paraneb veelgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip täna Brüsselis.
Peaminister Andrus Ansip täna Brüsselis. Foto: SCANPIX

Eestil on lootust saada senisest veelgi parem tulemus Euroopa Liidu seitsmeaastase eelarve üle peetavatelt läbirääkimistelt, ütles peaminister Andrus Ansip neljapäeval Brüsselis BNSile.

«Ma ei lähe siia kaotama ning on mõningaid indikaatoreid, mis lubavad oodata, et meie tulemus paraneb veelgi,» rääkis Ansip neljapäeval Brüsselis. Peaminister märkis, et hoolimata sellest, et Eesti on üks suuremaid netokasusaajaid ELi uuest aastateks 2014-2020 koostatud eelarveraamistikust, võib Eesti positsioon kokkuleppe sõlmimise tulemusel veelgi paraneda.

Samas tunnistas Ansip, et ei taha Eesti inimeste ootusi siiski liiga kõrgele kruvida ning möönis, et seni kuni kõiges pole kokku lepitud, pole kokku lepitud mitte milleski.

Brüsselis Euroopa Liidu uue eelarveraamistiku üle peetava Ülemkogu algus lükkus kahe ja poole tunni võrra edasi ning uus ettepanek, mis saab kõneluste aluseks, antakse riikide valitsusjuhtidele kell 18.30 Eesti aja järgi.

Ansip ütles, et loodetavasti jõutakse öisel istungil, mis on kavandatud lõppema hiljemalt kell kuus hommikul, siiski kokkuleppele ning Euroopa Liidu uus eelarve võetakse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles