Ansip: mu elektriarve tõusis kümmekond protsenti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Postimees/Scanpix

Peaminister Andrus Ansipi sõnul sõltuvad tema majapidamise elektrikulud suuresti ilmast, ent jaanuari elektriarve oli detsembri omast siiski kopsakam.

«Meie peres sõltub talvekuudel elektritarbimine väga palju välistemperatuurist - külmemal talvel on tarbimine suurem ja soojemate ilmadega väiksem. Meie majapidamise selle aasta jaanuari elektriarve oli võrreldes eelmise aasta jaanuariga 14 protsenti väiksem. Samas, võrreldes detsembri arvega oli jaanuari arve 9,4 protsenti suurem,» teatas Brüsselis Euroopa ülemkogul viibiv peaminister pressiesindaja vahendusel.

Ansipi sõnul arvestas ta esialgu ligi 20 protsenti suurema arvega, kuid tarbimise vähenemise tõttu oli selle aasta jaanuari elektriarve võrreldes aastagusega hoopis pisem.

«Üksiku isiku elektriarve vähenemine ei väära tõsiasja, et elekter on käesoleval aastal võrreldes möödunud aastaga eeldatavasti viiendiku võrra kallim. Missuguseks see hind täpselt kujuneb, selgub alles aasta lõpuks. Kindlasti on kõigil elektritarbimist kavandades mõistlik kallima elektrihinnaga arvestada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles