Parts: fikseeritud paketi tõttu olen kindlasti kaotanud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna valitsuse pressikonverentsil oma elektriarvet kommenteerides, et elektriga kütjana valis ta fikseeritud hinnaga paketi ja on seetõttu rahaliselt kindlasti kaotanud, ent positiivse külje pealt on see pannud teda elektritarbimist kontrolli all hoidma.

«Kuna ma olen elektriga kütja, siis valisin fikseeritud hinnaga paketi, nii et mina olen ka pigem kindlasti see kaotaja. Samas olen tarbinud kindlasti vähem kui jaanuaris tavaliselt,» ütles Parts.  

Minister selgitas, et pigem tahaks ta rääkida elektriturust laiemalt ja kummutada müüte elektrihinna mitmekordsetest tõusudest.

«Positiivne on see, et me räägime tegelikult elektrist kui kaubast. Teadvustame, et jälgime nüüd oma tarbimist. Teine positiivne aspekt on see, et need hirmud, mida aasta otsa räägiti, et tarbijad ei tule kaasa, ei vasta tõele: tarbimiskohtadest ligi 70 protsenti on sõlminud lepingu ühel või teisel moel.»

Minister rõhutas, et oma elektriarvet vaadates tuleks käituda tervemõistuslikult, mitte hakata kahtlema oma detsembri tehtud paketivalikus.

«Muutused hinna osas saavad üheks meie elu osaks ja peame sellega harjuma. Need protsendid, mida ministeerium on teinud võrreldes 2012. aasta detsembriga, näitavad, et keskmine muutus on 16,1 protsenti, kui inimene on valinud börsipaketi,» ütles Parts.  

«Teiseks, kui tuletame meelde vabaturu-eelseid hirme, et hind tõuseb kordades, siis need ei ole vastanud tõele. Üks osa hinnamuutuses on ka CO2 kulukomponendi tõus Narva elektrijaamades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles