Tarbija24 toob selgitused tänapäeval vähetuntud sõnadele, mida võib leida vanades kokaraamatutes.
Mõned vanades retseptides kasutatud mõisted
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
• Riivkook – kotlett
• Seaküpsis –tavaline praad, nii nimetati ka tänapäevaseid küpsiseid
• Kalaliim – želatiin
• Seitsmesõõriline pann – pannkoogipann
• Põdrasarvesool (ammooniumkarbonaat) – kasutati küpsetuspulbri asemel
• Potas (kaaliumkarbonaat) – kasutati küpsetuspulbri asemel
• Ehtimistarretis – veest, äädikast, soolast ja želatiinist koosnev kate, mida kasutati näiteks täidetud munade katmisel