Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Mõned vanades retseptides kasutatud mõisted

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Õige perenaine teadis 1930ndatel, millal kasutada kergitusainena potashits ja millal põdrasarvesoola.
Õige perenaine teadis 1930ndatel, millal kasutada kergitusainena potashits ja millal põdrasarvesoola. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarbija24 toob selgitused tänapäeval vähetuntud sõnadele, mida võib leida vanades kokaraamatutes.

•    Riivkook – kotlett

•    Seaküpsis –tavaline praad, nii nimetati ka tänapäevaseid küpsiseid

•    Kalaliim – želatiin

•    Seitsmesõõriline pann – pannkoogipann

•    Põdrasarvesool (ammooniumkarbonaat) – kasutati küpsetuspulbri asemel

•    Potas (kaaliumkarbonaat) – kasutati küpsetuspulbri asemel

•    Ehtimistarretis – veest, äädikast, soolast ja želatiinist koosnev kate, mida kasutati näiteks täidetud munade katmisel

Tagasi üles