Ingi usub, et nüüdisaja perenaised saaksid vanade retseptide järgi söögitegemisega üldjuhul hakkama, kuigi 20ndate aastate raamatus võivad mõõtühikutena näiteks kilode asemel olla kasutusel naelad. «Kui retseptis räägitakse hakklihast, siis meie toome selle poest, aga toona oli põhjalikult lahti kirjutatud ka selle tegemine,» märkis Ingi.
«Naisteajakirju vaadates ei maksa unustada, et eks see ole natuke idealiseeritud pilt ning näitab, milline pidi olema ideaalne perenaine,» tõdes Ingi. Kuid teatava ettekujutuse retseptid siiski toonaste toitumistavade kohta annavad.
«Näiteks propageeritakse taimetoitu, mida ei soovitatud mitte liha asemele, pigem öeldi, et ärge piirduge vaid liha ja pudruga,» rääkis Ingi. Samas manitsetakse kokaraamatutes ka taimetoiduga mitte liialdama. Tollaste soovituste järgi pidi liha ja kala «tervise eesmärgil» kaks-kolm korda nädalas laual olema.
Eestiaegsetest naisteajakirjadest jääb silma, kui rikkalik oli toona toiduainete valik. Lugejale õpetati, kuidas teha punast kapsast, spinatit, sigurit, sparglit, nui- ja rooskapsast, mustjuurt – need aedviljad olid üldjuhul pärit koduaiast. Palju jagati ka nõuandeid, kuidas valmistada uluki- ja metslinnuliha, mida tänapäeval on perenaisel keeruline kätte saada.
Vabaõhumuuseumis töötav Ingi rääkis, et luges hiljuti ühe toonase majapidamiskooli juhataja Hilda Ottensoni artiklit, kus rõhutati, et kõik kodune on parem kui poest pärit kraam.
«Kui perenaine tahab pidusöögi eel minna poodi vorsti ja vürtsikilu ostma, siis ärgu ta seda jumala pärast tehku, sest see on liiga kallis ja vitamiinide suhtes väärtusetu. Kõik, mis sinu koduaias kasvab ja mis sa ise oled hoidistanud, on palju parem,» võttis ta artikli kokku.