Valitsuskabinet kiitis heaks töötuskindlustusmakse tõstmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sots Eiki Nestor lahkumas eelarvekõnelustelt.
Sots Eiki Nestor lahkumas eelarvekõnelustelt. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuskabinet kiitis täna põhimõtteliselt heaks töötuskindlustuse maksemäärade tõstmise kolme protsendini.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles BNSile, et valitsus peaks maksemäärade tõstmise kinnitama neljapäevasel istungil.

Tema sõnul kohtub sotsiaalminister Hanno Pevkur homme veel tööturu osapooltega ja kui kohtumisel töötukassa kohustuste osas kompromissile ei jõuta, lükkub 1. juulile kavandatud töölepinguseaduse jõustumine edasi.

«Mul oleks hea meel, kui tööturupartnerid jõuaksid omavahel siiski kokkuleppele,» lausus ta.

Reformierakonna aseesimees, riigikogu rahanduskomisjoni juhtiv Jürgen Ligi avaldas arvamust, et ilmselt ei hakka töölepinguseadus oma praegusel kujul 1. juulist kehtima.

«Läbirääkimisi jätkatakse, loodetavasti suhtuvad partnerid asja tõsiselt ja paari päevaga seisukohad lähenevad,» ütles Ligi BNSile.

Tema sõnul leppis kabinet täna kokku töötuskindlustuse maksemäära tõstmises kolmele protsendile, ehkki rahandusminister Ivari Padar tegi ka ettepaneku tõsta see 4,2-le protsendile.

Valitsus arutas töötuskindlustuse maksemäärade tõstmist ka eelmisel neljapäeval, kuid leidis siis, et otsuse langetamine eeldab kokkulepet töötukassa edasiste kohustuste osas.

Töötukassa nõukogu tegi eelmisel esmaspäeval valitsusele ettepaneku tõsta kindlustatu töötuskindlustusmakse määr kahe ning tööandja töötuskindlustusmakse määr ühe protsendini brutopalgast. Praegu on maksemäärad vastavalt 0,6 ja 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles