Maadevahetuse kohtuotsus tuleb jaanipäevaks

Andrus Karnau
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan kohtusaalist lahkumas.
Villu Reiljan kohtusaalist lahkumas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohtus lõppes maadevahetuse apellatsiooni arutamine, kohus avalikustab otsuse 19. juunil, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Riigiprokuratuur taotleb ringkonnakohtus poliitiku Villu Reiljani ja riigiametniku Kalev Kanguri süüdimõistmist altkäemaksu saamises ebaseaduslike maadevahetuste tegemise eest. Kohtu all on ka ärimehed Toomas Annuse, Tullio Liblik, Tarmo Pedjasaar ja Einar Vettus altkäemaksu andmise ja sellele kaasaaitamise eest. Riigikogu liige Ester Tuiksoo on selles asjas kohtu all süüdistatuna altkäemaksu saamises ministeeriumi uue hoone rendihankel.

Harju maakohus leidis mullu juunis avalikustatud otsuses, et kohtualused tuleb õigeks mõista, kuid riigiprokuratuur vaidlustas otsuse.

Riigiprokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler taotlevad maakohtu otsuse tühistamist ja süüdimõistva otsuse tegemist või asja uut arutamist maakohtus.

Kohtualused eitavad oma süüd ja peavad kõiki süüdistusi alusetuteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles