Andrus Alber lahkub Tallinna Börsi juhi kohalt

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Alber.
Andrus Alber. Foto: Tallinna börs.

Kuus aastat NASDAQ OMX Tallinna börsi juhtinud Andrus Alber otsustas kolmandaks ametiajaks mitte kandideerida ja lahkub Tallinna börsi juhatuse esimehe kohalt pärast teise ametiperioodi lõppu 8. veebruaril. 

«Pärast kaht ametiaega NASDAQ OMX Tallinna juhatuse esimehena olen otsustanud, et on õige aeg muutusteks. Viimased kuus aastat on olnud meie ettevõtte jaoks äärmiselt huvitav ja katsumusi pakkuv periood,» ütles Alber.

Alberi esimene kolme aasta pikkune ametiaeg börsijuhina algas 2007. aasta veebruaris, 2010. aastal nimetas NASDAQ OMX Tallinna nõukogu Alberi börsi juhatuse esimeheks teiseks ametiajaks.

NASDAQ OMX Balti börside juht Arminta Saladžienė lisas, et NASDAQ OMX Tallinna börsi uue juhatuse esimehe otsinguprotsess veel käib ja uus juht nimetatakse ametisse kohe, kui lõplik valik on tehtud.

Lisaks nimetas börsi nõukogu NASDAQ OMX Tallinna juhatuse uueks liikmeks NASDAQ OMX Riia börsi juhatuse esimehe Daiga Auziņa-Melalksne.

Auzina-Melalksne on NASDAQ OMX Riia börsi juhatuse esimees ning NASDAQ OMX Balti turgude börsiteenuste juht. Samuti juhib ta Balti Hea Ühingujuhtimise Instituuti ja on Läti-Ameerika Kaubanduskoja juhatuse liige. Auzina-Melalksne töötab NASDAQ OMX Riia börsil alates 1998. aastast ning juhib seda 2005. aastast.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles