Homme on viimane päev märtsis algava elektrilepingu sõlmimiseks

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinakontakt.
Seinakontakt. Foto: Margus Ansu

Inimesed, kellel elektrileping sõlmimata, võiks tänase ja homse jooksul otsuse teha ja lepingu sõlmida, soovitab 220 Energia müügijuht Vahur Kukk.

7. veebruaril saab veel sõlmida märtsis kehtima hakkavaid elektrilepinguid. Hiljem sõlmitud lepingud hakkavad kehtima alates aprillist.

Kukk märkis, et kuna keskmisest tavaliselt kõrgema hinnaga talvekuu börsihind oli suhteliselt madal ning ka veebruarikuu alguses on börsil olnud madalad hinnad, siis on loodud head eeldused selleks, et aasta lõikes võiks börsipakett anda elektrifirma klientidele 10-20 protsenti hinnavõitu. «Kevadkuudel langevad tänu hüdroenergiale börsihinnad veelgi, mistõttu on hea ära kasutada võimalust muuta oma juba sõlmitud tähtajatu lepingu fikseeritud hinnapakett kevadeks börsipaketiks,» lausus ta.

Kukk tõdes, et soe jaanuar ning elektri soodne hind börsil on pannud kliente fikseeritud hinnaga pakette börsipakettide vastu vahetama, seda nii 220 Energia enda kui konkurentide seas. «Täna on pakettide vahetus  massiline, aga oleks kindlasti veel massilisem, kui konkurendid ei hoiaks kliente lepingutega kinni,» lausus ta. Nimelt on fikseeritud hinnaga pakettide tüüptingimustes tavapäraselt klausel, mis kohustab klienti elektrimüüjat oma otsusest kuu aega ette informeerima.

Kukk möönis, et väga heade personaalsete pakkumiste korral võib fikseeritud pakett osutuda börsipaketist soodsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles