CBO: USA eelarvepuudujääk langeb üle pika aja alla triljoni dollari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CBO: USA eelarvepuudujääk langeb üle pika aja alla triljoni dollari.
CBO: USA eelarvepuudujääk langeb üle pika aja alla triljoni dollari. Foto: SCANPIX

USA riigieelarve puudujääk langeb septembris lõppeval majandusaastal 845 miljardile dollarile, viie aasta jooksul on puudujääk esimest korda alla triljoni dollari, kirjutab Taloussanomat viitega USA kongressi eelarveameti (CBO) andmetele.

Eelmisel aastal oli eelarvepuudujääk 1,1 triljonit dollarit, mis moodustas seitse protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Septembri lõpus langeb see 5,3 protsendile SKT-st.

Prognoosi kohaselt peaks eelarvepuudujäägi vähenemine jätkuma. 2014. aastal peaks see olema 616 miljardit ja 2015. aastal 430 miljardit dollarit. Aastast 2017. peaks eelarvepuudujääk hakkama jälle kasvama, kui seoses rahvastiku vananemisega suurenevad sotsiaal- ja tervishoiukulud.

CBO hinnangul peaks USA SKT tänavu kasvama 1,4 protsenti ja riigivõlg moodustama 76 protsenti SKT-st. Töötuse määr peaks püsima 7,4 protsendi tasemel 2014. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles