Pürotehnilised rikkumised on vähenenud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehnika.
Pürotehnika. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) viis möödunud aasta lõpus läbi pürotehniliste toodete turujärelevalvekampaania, mille käigus tehti müügikohtadele kokku 18 ettekirjutust.

Kampaania eesmärk oli kontrollida aasta kõige aktiivsemal müügiperioodil toodete ja müügikohtade vastavust nõuetele. Kampaania käigus kontrolliti  40 müügikohta üle Eesti.

Peamisteks tuvastatud rikkumisteks olid vajaliku väljaõppe puudumine müüjatel, ebapiisav või vale info toodetel ning kasutusloa ja CE-märgistuse puudumine tootel. Pürotehniliste toodete hoidmisele kehtestatud nõuete rikkumisi ei tuvastatud. Ettevõtete teadlikkus pürotehniliste toodete ja nende käitlemise nõuete osas on viimastel aastatel tõusnud. Pürotehniliste toodete müügikohtades järelevalve käigus tuvastatud rikkumiste arv on aasta-aastalt vähenenud.

Ennetustegevusena saatis TJA koostöös päästeametiga enne pürotehniliste toodete aktiivse müügiperioodi algust kaubanduskeskustele märgukirja, milles selgitati toodete müügile kehtestatud nõudeid (müügikohtade paiknemine kaubanduskeskuses, müügikohtade omavaheline kaugus, müügikohtades lubatud toodete kogused jms). Lisaks on TJA välja töötanud pürotehniliste toodete ohutu kasutamise infovoldiku, mida jagati müügikohtades ligikaudu 10 000 eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles