Finnair jääb tänavu kahjumisse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi uus Airbus A340.
Finnairi uus Airbus A340. Foto: Finnair

Põhjanaabrite lennufirma Finnair sai selle aasta esimeses kvartalis 25 miljonit eurot kahjumit ja kasumit pole oodata ka aasta lõpuks.


«Meie esimese kvartali tulemused kajastavad lennunduse olukorda kahetsusväärselt täpselt,» ütles Finnairi juhatuse esimees Jukka Hienonen. «Firma kasumlikkus pudeneb nagu liiv läbi sõrmede, sest nõudlus on nõrk ja hinnatase kokku kukkunud. Sel aastal kasumi teenimise lootust ei ole.»

Finnair teatas, et vedas esimeses kvartalis 1,9 miljonit reisijat. Seda on kuus protsenti vähem kui mullu samal ajal. Mõnevõrra vähenes ka reisijatevool Aasia lendudel. Finnairi käive oli esimeses kvartalis 515 miljonit eurot. Seda on kümme protsenti vähem.

Finnair kärbib kulusid 100 miljonit eurot. Sellest pool tuleb töötajate arvelt. Koondamised, kärped ja palgata puhkus puudutavad enam kui 6000 inimest.

Lennufirma jätkab investeeringuid. Sel aastal kulub lennukite väljavahetamiseks 400 miljonit eurot. Aasia pikamaalendude viimane Boeing MD-11 asendatakse tänavu Airbus A330ga.
Finnair kaalub praegu, kas selle aasta lõpus loobuda üldse Boeingute kasutamisest, asendades need Airbusi lennukitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles