Arengufond: valitsus peab moodustama kriisikomisjoni

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi hinnangul peaks riik panustama põhjaliku kriisiplaani koostamisse.
Arengufondi hinnangul peaks riik panustama põhjaliku kriisiplaani koostamisse. Foto: Toomas Huik

Arengufondi ekspertide hinnangul peab valitsus moodustama kiirelt laiapõhjalise komisjoni, mis töötaks sügiseks välja meetmete paketi majanduskriisist väljumiseks.

Arengufondi juhatuse esimehe Ott Pärna sõnul halveneb Eesti majandusolukord kiiresti ning vaid kulutuste kärpimine ei too riiki surutisest välja, teatas ERR Uudised.

«Eesti majanduses on täiuslik kriis, selles on korraga mitu kokkulangevat negatiivset mõjutegurit,» ütles Pärna täna Arengufoorumi pressikonverentsil. «Kauplesime siseturul pikka aega ebamõistlikult kõrgete hindadega, mida finantseeris odavalt ja massiliselt sissetulnud laenuraha. Nüüd on laenuraha ära kukkunud ja samalt hinnatasemelt ekspordile pöörata on üliraske. Liiatigi on eksportturud globaalse majanduskriisi tõttu languses, mis raskendab välisturule fookuse seadmist veelgi.»

Pärna sõnul on arengufondi poolt kokku kutsutud eksperdid veendunud, et Eesti vajab kriisist väljatulekuks täiesti uut strateegiat ja majandusmeetmete paketti, vastasel juhul võib kriis jääda pikaks ajaks vinduma. Tema sõnul on olemas reaalne oht, et Eesti ei suuda ka maailma majanduse taastudes oma eksporditurge taastada.

Arengufondi nõukogu liikme Erik Tergi sõnul nõuab erakorraline majandusolukord valitsuselt ka erakorralisi töövorme ning ta märkis, et kiire eurole üleminek suurendaks kahtleata Eesti majanduse usaldusväärsust, kuid vaid sellele lootma jääda ei saa ja tuleb käivitada uued terviklahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles