Rautakeskot kahtlustatakse suures maksupettuses

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K-RAUTAKESKO
K-RAUTAKESKO Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Rautakeskot kahtlustatakse Soomes suures tollimaksupettuses, vahendab ettevõtte tänast teadet Helsingin Sanomat.

Nimelt kahtlustatakse Rautakeskot kruvide ja kinnitusdetailide impordil dumpinguvastasest tollimaksust mööda hiilimises.

Dumpinguvastased maksud on Euroopa Liidus kehtestatud selleks, et kaitsta selle tööstuseid omahinnast või koduhinnast madalamate hindadega toodete impordi eest.

«Tooted on imporditud Kaug-Idast. Eeluurimise käigus selgub, kas importimisel on antud toodete puhul tollis maksudest kõrvale hoidmisel kasutatud vale päritolumaad või tooteartiklinimetust,» ütles uurimist juhtiv ametnik Petri Lounatmaa lehele.

Võimalik maksudest kõrvale hiilimiselt teenitud tulu on tema sõnul märkimisväärne.

Uurimise käigus on olnud vahi all kaks Rautakeskos töötavat inimest. Kahtlustatavate arv võib veel uurimise ees muutuda. Toll on läbi viinud ka mitmeid kodude läbiotsimisi.

Rautakesko kuulub börsil noteeritud Kesko kontsernile, tegutsedes Soomes, Rootsis, Norras, Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Valgevenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles