Euroliit ähvardab eelarvega lõhki läinud riike

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika juht Javier Solana (vasakul), Tšehhi välisminister Karel Schwarzenberg (vasakult teine), Tšehhi asepeaminister Alexandr Vondra (keskel), Euroopa Komisjoni välissuhete ja Euroopa naabruspoliitika volinik Benita Ferrero-Waldner (paremalt teine) täna Luxembourgis.
Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika juht Javier Solana (vasakul), Tšehhi välisminister Karel Schwarzenberg (vasakult teine), Tšehhi asepeaminister Alexandr Vondra (keskel), Euroopa Komisjoni välissuhete ja Euroopa naabruspoliitika volinik Benita Ferrero-Waldner (paremalt teine) täna Luxembourgis. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liit algatas täna distsiplinaarmeetmed Prantsusmaa, Kreeka, Iirimaa ja Hispaania suhtes, sest mainitud riigid rikkusid euroliidu kehtestatud riigieelarve puudujäägi piiri


ELi reeglite kohaselt peab liikmesriikide eelarvedefitsiit mahtuma kolme protsendi piiresse sisemajanduse kogutoodangust, vahendas AFP.

Luxembourgis kohtunud euroliidu välisministrid kutsusid Prantsusmaad, Kreekat, Iirimaad, Hispaaniat ja Ühendkuningriiki astuma samme oma eelarvedefitsiidi ohjeldamiseks juba käesoleva aasta oktoobri lõpuks.

Välisministrite tehtud ametlikus avalduses nõutakse, et Iirimaa viiks oma eelarvepuudujäägi reeglitega vastavusse 2013., Prantsusmaa 2012., Kreeka 2010., Hispaania 2012. aastaks ja Ühendkuningriik 2014. aasta märtsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles