Telia Sonera tegevjuht Lars Nyberg lahkub Usbekistani skandaali tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teliasonera tegevjuht Lars Nyberg lahkub Usbekistani skandaali tõttu
Teliasonera tegevjuht Lars Nyberg lahkub Usbekistani skandaali tõttu Foto: SCANPIX

Rootsi päritolu telekommunikatsioonikontserni Telia Sonera tegevjuht ja president Lars Nyberg on otsustanud tagasi astuda, lahkumise põhjusena nimetab Nyberg Telia Sonera Usbekistani pistiseskandaali uurimisel tehtud järeldusi.

Ettevõtte direktorite nõukogu nimetas uueks tegevjuhiks ja presidendiks Per-Arne Blomquisti.

Advokaadibüroo Mannheimer Swartlingi läbi viidud uurimine leidis, et Teliasonera ei ole Usbekistanis andnud pistist ega osalenud rahapesus. Siiski kritiseeris advokaadibüroo Telia Sonerat selle pärast, et telekomiettevõte ei analüüsinud enne investeerimisotsuse tegemist piisavalt Usbekistani partneri identiteeti ega viisi, kuidas tehingupartner omandas vara, mille hiljem Telia Sonera ostis.

«Isegi kui tehing oli legaalne, ei oleks me pidanud tehinguga edasi minema, enne täpsema info saamist oma tehingupartnerist. Seda ma kahetsen,» ütles Nyberg ettevõtte teates.

Nyberg juhtis Telia Sonerat viis ja pool aastat.

Stockholmi kohus otsustas seoses rahapesu-uurimisega oktoobris külmutada Usbekistani firmale Takilant kuuluvad 30 miljonit dollarit Nordea pangas. Rootsis algatati septembris Telia Sonera korruptsiooni- ja rahapesualane uurimine. Väidetavalt on Telia Sonera maksnud Takilantile 2,2 miljardit Rootsi krooni altkäemaksu, et saada Usbekistanis 3G tegevusluba ja 26-protsendiline osalus Usbeki firmas Ucell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles