SEB otsustab kassatsiooni esitamise

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto Toomas Rüütmannist on tehtud mullu juunikuus, mil ta Kommest Auto soomlastelt tagasi ostis.
See foto Toomas Rüütmannist on tehtud mullu juunikuus, mil ta Kommest Auto soomlastelt tagasi ostis. Foto: Peeter Langovits

Formaalselt lähenedes on peaaegu igale nõudele võimalik sarnaseid vastuväiteid esitada. SEB analüüsib kohtuotsust, peab nõu OÜ TR Majad võlakirjade investoritega ning otsustab seejärel kassatsiooni esitamise, kommenteeris SEBd esindava advokaat Jaanus Mody ringkonnakohtu Toomas Rüütmanni puudutavat otsust kommenteerides.


Käesoleval ajajärgul on ettevõtluse seisukohalt oluline, et kohtupraktika võimaldaks pankrotimenetlusi efektiivselt algatada ja läbi viia ning et neis menetlustes eristataks tavapärastel majanduslikel põhjustel tekkinud maksejõuetusi muudest juhtudest, ütles Mody.

Ringkonnakohtu otsuse kohaselt tuleb pankrotiavaldus Toomas Rüütmanni vastu jätta rahuldamata, kuna pankrotiavalduse aluseks olevad nõuded ei olevat selged. Nõude ebaselguse argument põhineb asjaolul, et Rüütmann väitis, et käendades võlakirjaemissiooni korraldamise lepingust tulenevaid kohustusi, ei käendanud ta võlakirjadest tulenevaid kohustusi. Formaalselt lähenedes on peaaegu igale nõudele võimalik sarnaseid vastuväiteid esitada. SEB analüüsib kohtuotsust, peab nõu OÜ TR Majad võlakirjade investoritega ning otsustab seejärel kassatsiooni esitamise, ütles Mody.

TR Majad ja Toomas Rüütmanni pankrotiprotsessid kaitsevad võlakirjainvestorite huve, kes laenasid TR Majadele raha, kuid ei ole seda senimaani tagasi saanud, lausus Mody.

Võlakirjainvestorid andsid Toomas Rüütmannile kuuluvale osaühingule TR Majad laenu ligi 160 miljonit krooni. Laenu pidi tagasi maksma OÜ TR Majad, mis kuulus täielikult Toomas Rüütmannile. Laenu tagasimaksmist käendas isiklikult Toomas Rüütmann.

TR Majad ei ole laenu tagasi maksnud. Kuna laenu ei ole tagasi makstud, siis palusid investorid SEB-l esitada pankrotiavaldused Toomas Rüütmanni ja TR Majade vastu, selgitas advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles