USA kohus ei olnud nõus suurendama Samsungi hiigeltrahvi

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed kõnnivad Apple'i poest mööda
Inimesed kõnnivad Apple'i poest mööda Foto: SCANPIX

USA föderaalkohus otsustas, et Lõuna-Korea tehnoloogiahiiglane Samsung ei rikkunud teadlikult mõningaid Apple'i patente, mistõttu ei suurendata ka Samsungile eelmise aasta augustis määratud 1,05 miljardi dollari suurust trahvi.

Kohtuotsus eemaldas Samsungi kohalt suure tumeda pilve, kuna vastupidise otsuse korral oleks Samsung pidanud analüütikute hinnangul Apple'ile kokku maksma rohkem kui 3 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

«Mis puutub patentide loata kasutamise eest määratud kahjusummasse, siis Apple keskendus selle hindamisel ainult Samsungi teenitud tuludele, mitte enda sellega seonduvatele kahjudele,» ütles kohtunik Lucy Koh.

Vaatamata mõlema poole taotlustele, keeldus Koh uuest kohtuprotsessist.

Eelmise aasta augustis langetatud kohtuotsuse alusel kuulus Apple’ile väljamaksmisele 1,05 miljardi dollari eest kahjutasu, kuna Samsung on mitme oma nutitelefoni juures «tahtlikult» kasutanud iPhone’i patenteeritud välimust ja omadusi, sealhulgas kerimistehnikat, läikivat klaasist esipaneeli ja värvikaid ümarate nurkadega rakendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles