Iga neljanda kinnisvaratehingu Tallinnas teeb välismaalane

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaalased ostsid palju maju Nõmmel. Pilt on illustratiivne.
Välismaalased ostsid palju maju Nõmmel. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välismaalased tegid eelmisel aastal Tallinnas 2300 kinnisvaratehingut, mis on 15 protsenti enam kui aasta tagasi, teatab kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti statistikale tuginedes.

Eelmisel aastal suurenes välismaalaste poolt teostatud kinnisvaratehingute arv pea kõigis linnaosades, millest enim – 43 protsenti kasvas Nõmme ja 33 protsenti Põhja-Tallinna korteritehingute arv.

Absoluutarvudes tegid välismaalased kõige enam tehinguid endiselt Lasnamäel, kus lepingute arv kasvas varasema aastaga võrreldes 11 protsenti 724ni, mis moodustas kõigist pea kolmandiku.

1Partner Kinnisvara Soome klientide maakleri Christian Ayreri sõnul on peamised välismaalastest tehingute tegijad venelased ja soomlased ning aastaga kasvas nii ostjate kui müüjate arv kõikjal peale Pirita.

«Ise soomlasena kuulen oma kaasmaalastelt, et nad näevad Tallinna korteris hea tootlusega rahapaigutust. Otsitakse kesklinna pindasid, mille väärtus tõuseb ajaga ning mida oleks võimalik ka vahepeal välja üürida,» ütles Ayrer.

2012. aastal kasvas välismaalaste poolt Kristiine linnaosas tehtud tehingute arv 26, Mustamäel 17, Haaberstis 8 ja kesklinnas 7 protsenti. Välismaalaste poolt Pirital sooritatud ostu-müügitehingute arv kahanes mullu 22 protsenti.

Kokku tehti 2012. aastal Tallinnas kinnisvaraga 10064 tehingut, mis on 14,3 protsenti enam kui 2011. aastal. Korteritehingute arv kasvas 23 ning kruntidel 7,9 protsenti. Majade müük vähenes 18 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles