Haiglate laste- ja sünnitusosakonnad saavad annetustest 88 733 eurot

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lastehaigla.
Tallinna Lastehaigla. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kümnendat aastat korraldatava heategevusprojekti «Koos on kergem» raames koguti 16 erineva haigla laste- ja sünnitusosakondade toetuseks 88 733 eurot.

Heategevusraha kogusid kõik Eestimaa Selverid oma maakonna haiglale. Abivajavaid lapsi sai toetada iga Selverist tehtud ostuga, sentide ja eurode annetuskasti jätmisega ning Annekese sussišokolaadide ostmisega. Viiekohalised summad kogunesid oodatult Tallinnas ja Tartus, eelmise aastaga võrreldes kasvasid toetussummad kõigis maakondades.

Suurim toetussumma, 29 428 eurot, läheb Tallinna Lastehaiglale lastereanimobiili soetamiseks. Tartu Ülikooli kliinikum saab kasutada kogutud 12 482 eurot rinnapiimaanalüsaatori ostuks. Mitu maakonnahaiglat plaanib soetada väikeste patsientide jälgimismonitorid või taastusravivahendeid.

«Mullusega võrreldes saame haiglatele täna üle anda 12 000 euro võrra suurema summa,» rääkis Selveri keti juht Andres Heinver. «Nii head tulemust ei osanud oodata küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles