Läti majandusminister: rohkem tähelepanu väikese sissetulekuga inimestele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti majandusminister Daniels Pavluts (paremal) istutab kapsaid.
Läti majandusminister Daniels Pavluts (paremal) istutab kapsaid. Foto: SCANPIX

Läti valitsus peab rohkem tähelepanu pöörama väikese sissetulekuga inimestele, ütles Läti majandusminister Daniels Pavluts telekanalile LNT.

Ta tõdes, et nüüd, kus kriis on möödas, on viimaks ometi alanud kõnelused maksusüsteemi ja heaolumehhanismide üle. Tema sõnul on madalama sissetulekuga inimeste toetamiseks mitmeid võimalusi. Näiteks võib tõsta tulumaksuvaba miinimumi ja toetusi abivajajatele. Kuid sel aastal ei ole neid eelarvepiirangute tõttu saanud piisavalt arvestada.

Kommenteerides üleskutset tõsta miinumumpalka, mis on praegu 200 latti, ütles ta, et see on arutlusteema, mis aga kuulub sotsiaalministeeriumi kompetentsi.

Läti õigusvahemees Juris Jansons teatas, et kui miinimumpalka ei tõsteta, kaalub ta asja andmist konstitutsioonikohtusse. Ta peab vajalikuks, et Läti ratifitseeriks Euroopa sotsiaalharta parandused.

Läti sotsiaalminister Ilze Vinkele nimetas õigusvahemehe soovi tõsta miinimumpalka 100 lati võrra utoopiaks.

Ta ütles, et sotsiaalministeerium ja rahandusministeerium koostavad ettepanekuid tulumaksuvaba miinimumi tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles