Broneerimistasu küsivas veebipoes on lennupiletite hinnad hoopis soodsamad

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Lennupiletite internetipood Sky24.ee reklaamib end kui parima hinnaga lennupileteid müüvat veebipoodi, kus ei küsita broneerimistasu. Samas on lennupiletid portaalis Fly24 odavamad, ehkki hinna sees on ka broneerimistasu.

Lennupileteid müüvas internetikeskkonnas Sky24.ee on piletid mõne euro võrra kallimad kui sarnases keskkonnas Fly24.ee. Samas kinnitatakse Sky24 kodulehel, et lennupiletid saab sealt just parima hinnaga ja portaal ei võta broneerimistasu.

Fly24 keskkonnas küsitakse broneerimistasu, kuid Fly24 esindaja Lauri Koosti sõnul on see juba arvestatud veebilehel väljas olevate piletihindade sisse. «Teenustasudest sõltub online-reisibüroo teenuse haldus ning selle teenustasuga tuleb osaliselt katta ka teenuse kättesaadavaks tegemise kulud (pangalingid, IT, kõnekeskus, turundamine jne.),» kinnitas Koost.

Parim hind ei pruugi olla soodsaim

Broneerimistasust hoolimata on piletid Fly24 keskkonnas odavamad.

«Sky24.ee ei väida, et müüb kõige odavama hinnaga lennupileteid, küll aga pakume parimat hinda, mis reisija jaoks tähendab eelkõige odavat lennupiletit pluss turvatunnet, et saan oma küsimusele/murele ööpäevaringselt vastuse,» selgitas Sky24 juht Kairit Laht, kelle sõnul tagab Sky24 ööpäevaringse eestikeelse klienditoe.

«Kui Fly24 müüb soodsamat hinda, siis lähtudes lennupiletite soodsast hinnast ja ostuga kaasnevatest hüvedest võib öelda, et Sky24.ee pakub parimat hinda, mis küll alati ei pruugi olla turu soodsaim. Samas on Sky24 ja Fly24 hinnatase siiski sama, erinedes üldiselt vaid paari euro ringis,» lisas Laht.

«Meie hinnangul ei ole võimalik müüa teistest online büroodest lennupileteid kallimalt ja samas väita, et teenustasu ei rakendu,» arvas Koost lisades, et reisibürood saavad neto hinnad lennuliinidelt võrdsetel alustel ning alghinna sätestajaks on alati lennuliin.

«Teenustasu suuruse otsustab iga äriettevõte iseseisvalt vastavalt oma büroo kulubaasidele, aga ka nõudlusele teatud lennumarsruutide või -firmade lõikes, » lisas Koost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles