Mart Saa lahkub Arco Varast

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saa tütrega
Mart Saa tütrega Foto: Arco Vara

Jaanuari viimasel päeval on Arco Real Estate juhatuse liikmel Mart Saal viimane tööpäev ettevõtte juhina. Tema ülesanded võtab üle senine Tallinna elamispindade osakonna juht Maia Daljajev.

Saa ütles, et tema 3-aastane juhatuse liikme leping sai läbi ja mõlemad pooled otsustasid, et lepingut ei pikendata. Oma tulevastest plaanidest ei tahtnud Saa veel rääkida, kuid sõnas, et need on seotud kinnisvarasektoriga. 

«Kolm aastat tagasi, kui asusin Arco Vara teenindusdivisjoni juhtima oli kinnisvaraturg koomas. Tehingute arvud ja kinnisvaraturu käibed ei kukkunud mitte ainult protsentides, vaid lausa 3-4 korda,» ütles Saa.

2007ndal aastal hakkasid tippu näinud elamispindade hinnad langema. See tekitas olukorra, kus koduotsijad lükkasid ostuotsust järjest edasi, sest järgmisel päeval oli võimalik sama vara juba odavamalt soetada. Nii kaasnes hinnalangusega pea kolmekordne tehingute arvu langus.

«Tehingute arvu kadumine jättis maaklerid tööta, hindajad hindamisteta,» rääkis Saa. „Sellisest olukorrast sai Arco Vara teenindusdivisjon 2011. aastaks kasumisse toodud.»

Arco Real Estate AS on ettevõte, mis kuulub 1992. aastal Eestis asutatud Arco Vara gruppi, kelle tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Firmal on esindused 17 linnas Eestis, Lätis, Ukrainas ja Bulgaarias. Grupis töötab ca 130 inimest. Arco Real Estate AS põhilisteks tegevusvaldkondadeks on kinnisvara vahendus, hindamine ja nõustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles