Kuidas oma ülemusele muljet avaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riietus tööl peab olema selline, et kellelgi poleks põhjust seda kommenteerida.
Riietus tööl peab olema selline, et kellelgi poleks põhjust seda kommenteerida. Foto: SCANPIX

New Yorgi tehnoloogiaettevõtja Matt Blumberg jagab Business Insideris mõned nõuanded, kuidas oma ülemusele paremat muljet jätta.

Blumbergi näited pärinevad isiklikust kogemusest ja on tema sõnul täiesti toimivad:

1. Ilmu alati igale poole täieliku tegevusplaaniga, hea kui saadad selle päev või paar ette, et su juht saaks samuti aega ette valmistada.

2. Kui sa palud oma ülemusel mingis asjus kellegagi ühendust võtta (näiteks meeskonnaliikmetele e-maili saata, ametkirja koostada jne), siis tee talle kirjast mustand. Tal on seda palju lihtsam toimetada kui ise luua.

3. Analüüsi kord aastas läbi kõik oma olulised tegevused. Püüa olla võimalikult efektiivne, sest see on rohkem sinu kui sinu juhi mure.

4. Tee endale arenguplaan ja vaata see üle vähemalt korra kvartalis. Oluline on olla ise oma karjääri n-ö omanik, sest siis kaldub edu kiiremini tulema.

5. Loe asjakohast erialakirjandust ja leia võimalus oma juhiga loetut arutada. Ole kursis sellega, mis sinu alal toimub.

6. Riietu sobilikult. Sinu välimus mõjutab inimesi sinu ümber ja pole mingit põhjust, miks keegi peaks kommenteerima su riietust, soengut või isikliku hügieeniga seonduvaid aspekte.

7. Vasta igale e-kirjale hoolimata oma asukohast ühe päeva jooksul.

8. Küsi iga kohtumise lõpus tagasisidet ja seda, mida võiksid teisiti või lisaks teha. Sellega näitad, et oled huvitatud õppimisest.

9. Tee midagi, mis ei ole otseselt sinu kohus, kuid tundub mõistlik teha.

10. Kui oled keskastmejuht, siis võta kõikidele kohtumistele oma ülemustega kaasa nimekiri töötajatega seotud küsimustega ja saavutustega. Nii näitad sa, et oled asjadega kursis ning organiseerimisvõimeline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles