SEB kliendid koguvad kuus 15 euro väärtuses sente

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mündid.
Mündid. Foto: SCANPIX

SEB Digikassa näitab, et keskmiselt kasutab eestimaalane pangakaarti 17 päeva kuus ning sularaha kasutades saab ta nende ostude tegemisel vahetusrahana tagasi 14,45 euro eest münte.

SEB tuli kaks kuud tagasi välja kogumislahendusega Digikassa, mis võimaldab sente koguda tehtud kaardimaksete pealt. Nimelt ümardab pangasüsteem iga päeva lõpus deebetkaardiga tehtud maksed järgmise täiseuroni ning kannab vahetasu järgmise päeva hommikuks kliendi arvelduskontolt kogumishoiusele.

Novembrist on 17 230 inimest sente säästes kõrvale pannud ligi 300 000 eurot.

«SEB kogumislahendus on end turul tõestanud, kuna Digikassa kampaania järeluuring näitas, et 40 protsenti küsitletutest soovib säästa, kuid üldjuhul ei jää neil selleks kuueelarvest võimalust, ja 24 protsenti paneb raha hoiule vaid suurema summa olemasolul. Digikassa võimaldab kaardikasutajatel koguda väikseid summasid ilma seda märkamata,» selgitas SEB jaepanganduse valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Virtuaalse hoiupõrsa kasutajatest 56 protsenti on naised ja kõige enam kasutavad rahatagavara kogumiseks Digikassa lahendust 25-aastased noored. Kokku teevad SEB kliendid pangakaartidega kuus viis miljonit tehingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles