Leht: Jaapan alustab ülikõrge resolutsiooniga 4K teleülekannetega juba järgmise aasta juulis

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panasonicu 56-tolline 4K OLED teler
Panasonicu 56-tolline 4K OLED teler Foto: SCANPIX

Jaapani valitsus plaanib ülikõrge resolutsiooniga pildiga telerite propageerimiseks alustada 4K kvaliteediga ülekannetega juba järgmise aasta juulis jalgpalli MM-finaalturniiri ajal, vahendab Reuters Jaapani ajalehe Asahi uudist.

Teenust hakatakse pakkuma alguses läbi satelliitside, hiljem aga ka kaabelühenduse abil.

4K telereid, millel on neli korda kõrgem resolutsioon, kui praegustel HD-teleritel, müüakse juba mitmete Jaapani tootjate nagu Sharpi, Panasonicu, Sony ja ka Lõuna-Korea tootja LG poolt.

Varasemalt on Jaapani sise- ja kommunikatsiooniministeerium teatanud, et loodab 4K-kvaliteediga ülekannetega alustada 2016. aastal, kohaliku ajalehe Asahi andmetel on see tähtaeg toodud aga järgmise aasta juulikuusse, kui Brasiilias toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused.

Samuti on Asahi andmetel kaks aastat varasemaks toodud ka 8K kvaliteediga ülekannete tähtaeg, 2016. aastaks peaks olema hetkel veel arengufaasis olev tehnoloogia selleks piisavalt küps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles