Briti arengufondi juht koolitas Eesti tulevasi tippametnikke

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geoff Mulgan
Geoff Mulgan Foto: http://farm6.staticflickr.com/5269/5591800194_1608f7013c_z.jpg

Suurbritannia arengufondi NESTA juht Geoff Mulgan koolitas eile ja täna Eesti tulevasi tippametnikke. 

Endine Suurbritannia valitsuse strateegiaüksuse juht ja peaministri büroo poliitikajuht koolitas Newton III programmi raames Eesti tulevasi tippametnikke.

Mulgani koolitus annab ülevaate, kuidas kujundada strateegiaid, mis ei kuku läbi ja on soovitud mõjuga ning pikaajalised.  Koolitusel keskendutaksestrateegilisele juhtimisele ja riigivalitsemise väljakutsetele, mis omakorda tingivad muutuste ning suuremate reformide vajadusi.

«20 aastat on Eesti olnud pioneeriks nii tehnoloogia arengus kui ka valitsemises. Teil ei ole sellist suurt taaka nagu näiteks USAl või Suurbritannial. Mulle on Eesti alati huvi pakkunud,» ütles Mulgan. «Töötada kaks päeva arukate tulevaste tippjuhtidega ning aidata Eesti avalikku sektorit arendada on mulle suur tunnustus. Paarkümmend aastat tagasi arvati, et valitsuse ja avaliku sektori olulisus väheneb ja võim läheb vabaturu või Interneti kätte. Nii ei ole juhtunud. Tegelikult on just suuresti loomingulised ja avatud mõtlemisega riigiametnikud need, kes töötades koos kodanikuühendustega ja ettevõtjatega leiavad lahendused meie väljakutsetele  nagu rahvastiku vananemine, tervis või töötus.»  

Mulgan on varem töötanud Suurbritannia valitsuse strateegiaüksuse juhina, peaministri büroo poliitikajuhina ning innovatsiooniosakonna direktorina. Aastatel 2005–2011 oli ta Young Foundationi direktor. 1990–92 töötas hilisema peaministri, tollase parlamendisaadiku Gordon Browni vanemnõunikuna. Ta on avaldanud raamatuid, viimati «The Art of Public Strategy» ja «Good and Bad Power: the Ideals and Betrayals of Government» ja on Financial Timesi, The Timesi, Sunday Timesi ja Guardiani kolumnist.

Newton III on  Riigikantselei Eesti avaliku teenistuse tippjuhtide järelkasvuprogramm, mida korraldab Poliitikauuringute Keskus Praxis. Programm annab tulevastele tippjuhtidele oskusi ja teadmisi ning arendab nendes suhtumist ja motivatsiooni heaks riigivalitsemiseks, poliitikakujundamiseks, strateegiliseks juhtimiseks, protsesside, inimeste ja ressursside juhtimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles