Rehn hoiatas Küprose lahkumise eest euroalast

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk Küprose lippudega
Tüdruk Küprose lippudega Foto: SCANPIX

Küprose päästeprogramm eeldab sealse riigi- ja pangavõla olulist vähendamist, ütles Davosis maailma majandusfoorumil ELi majandusvolinik Olli Rehn.

Rehn tunnistas, et «tavalise» abipaketi puhul jääks Küprose võlg ikkagi liiga suureks, kirjutab The Wall Street Journal.

Ühtlasi tuleb põhjalikult restruktureerida Küprose pangandussüsteem, mõned pangad tuleb ilmselt kinni panna, teised ühte liita, ütles Rehn.

Samal ajal ütles samuti Davosis viibib Rahvusvahelise Finantsinstituudi (IIF) tegevdirektor Charles Dallara, et Küpros võib vallandada eurokriisi uue faasi.

Ta ütles, et kindlustamata hoiustajate «kaasamine» võib seada pretsedendi ka teiste riikide, sealhulgas Hispaania jaoks.

«Küpros on küll väike, aga ikkagi euroala liige ning seega võimeline tekitama stressi ja levitama nakkust terves euroalas,» ütles Dallara.

«On ülimalt oluline, et kõik mõistaksid: Küprose korratu maksekatketsus võib päädida [Küprose] lahkumisega euroalast,» ütles Rehn. «Niiviisi riskida oleks äärmiselt rumal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles